Olijfolie - Innamorato del vino

Ga naar de inhoud


Azienda Agricola San Cassiano

Een uitstekende prestatie voor Azienda Agricola San Cassiano, een jong maar zeer getalenteerd bedrijf. Een aantal jaren geleden gesticht om de wijnen en de olijfolie te commercialiseren gemaakt door de familie Sella sedert 1959 en gerund door Mirko Sella, die 8 hectare van de totale oppervlakte van 23 hectare voorbehoudt voor olijfgaarden bestaande uit 8000 bomen. Tijdens het laatste seizoen werden ongeveer 50.000 kilo olijven geoogst, die gelijk staan aan 50 hectoliter extra vergine olijfolie.
Wij bieden hier de Monocultivar extravergine Monte Guala - Grignano aan, die een mooie, lichte goudgele kleur heeft. Het aroma is vol en rond, met elegante toetsen van peer, witte appel en banaan, verrijkt met kleine hints onrijpe tomaat, calamint en salie. De smaak is fijn en plantaardig, met smaken van sla, verse bonen en eindigend op walnoot en amandel. Mooie bitterheid en lichtjes pikant in harmonie. Ideaal bij bevoorbeeld mayonaise, schaaldieren, carpaccio van zeebaars, salade van zeevruchten, gemarineerde forel, bonensoep, voorgerechten met champignons, gefrituurde vis, papillotte van tarbot, zachte verse kaas en gebakjes.

Deze olijfolie maakt in uw gerecht een explosie van smaken vrij !
Monocultivar di Grignano - Denocciolato 'Monte Guala'

Behaalt in de Flos Olei 2013, gids met de beste extra vergine olijfoliën van over de gehele wereld de titel van :
Il Premio “Migliore Olio Extravergine di Oliva Monovarietale - Fruttato Leggero” è stato assegnato a Azienda Agricola San Cassiano con l’olio Monte Guala - Grignano !!!

Argillae Olio Extravergine d'oliva 500ml
Leccino, Moraiolo e Frantoio
15,00 €
Toevoegen
San Cassiano Monocultivar di Grignano - Denocciolato Monte Guala 250ml
13,10 €
Toevoegen
San Cassiano Monocultivar di Grignano - Denocciolato Monte Guala 500ml
18,50 €
Toevoegen
Copyright Innamorato del vino © 2011 - 2022
Terug naar de inhoud